Trezoreria a imprumutat 900 mil. lei. Randamentul platit de Finante coboara la 6,43%

Trezoreria a imprumutat de la banci 900 milioane de lei prin vanzarea de certificate de trezorerie cu discont, cu maturitatea la 12 luni, pentru care plateste un randament mediu de 6,43% pe an, in scadere fata de licitatia anterioara si sub nivelul dobanzii cheie, stabilita de BNR la 7% pe an.
Ministerul Finantelor Publice a vandut luni certificate de trezorerie cu discont, cu maturitate la 12 luni, de 899,993 milioane lei (220 milioane euro), pentru care plateste un randament mediu de 6,43% pe an, in scadere fata de licitatia anterioara. Trezoreria nu a mai platit un randament atat de scazut de mai bine de doi ani, mai exact din februarie de 2007, cand oferea un randament de 6,05% pentru titluri cu maturitatea la 6 luni.

Bancile participante la licitatia de titluri de stat de astazi au depus cereri de cumparare in valoare de 2,46 miliarde lei (601 milioane euro).

La ultima licitatie, din data de 15 martie, Finantele au luat din piata 1 miliard de lei (245 milioane euro), pentru care platesc un randament mediu de 6,48% pe an.

In martie, Finantele au atras 4,1 miliarde lei de la banci, usor peste nivelul propus, de 4 miliarde lei, dupa ce au plasat pe piata internationala euroobligatiuni pe 5 ani in valoare de 1 miliard de euro, cu un cupon de 5% si un randament de circa 5,17% pe an.

In ianuarie si februarie, Finantele au luat din piata 8,61 miliade lei, dupa ce initial ministerul anuntase ca intentioneaza sa atraga 10-12 miliarde lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
UniCredit Consumer Financing taie dobânda la creditele semnate electronic
Setari Cookie-uri