Raiffeisen Bank Romania a restructurat in 2009 circa 12.000 de credite de retail, in valoare de aproximativ 100 milioane euro, pe fondul unei inrautatiti a contextului economic din piata.

Portofoliul de credite de retail gestionat de Raiffeisen Bank Romania a ajuns la finalul anului trecut la valoarea de 1,48 miliarde euro, iar valoarea depozitelor atrase de la segmentul de retail a ajuns la 2 miliarde de euro.

Banca a restructurat in 2009, mai exact, 6,75% din portofoliul sau de credite de retail (ca valoare). Raiffeisen Bank a inregistrat mai putin de 40 de cazuri in care au fost initiate executari, iar garantiile au fost vandute.

De asemenea, banca a restructurat anul trecut aproximativ 800 de imprumuturi acordate intreprinderilor mici si mijlocii.

Pe segmentul de business corporate, Raiffeisen are un portofoliu de credite de 1 miliard de euro si a atras depozite in valoare de 1,2 miliarde euro.

Raiffeisen Bank Romania a inregistrat anul trecut un profit net de 74 milioane euro, in scadere cu 55% fata de anul 2008, cand banca afisa un castig de 165 milioane euro. In sens pozitiv, activele banci s-au majorat usor in 2009, ajungand pana la 4,692 miliarde euro. Profitul este calculat conform standardelor internationale de contabilitate (IFRS).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Schimb valutar la cursul BNR: inca o banca lanseaza optiunea