"Contextul economic va continua sa fie plin de provocari si in 2010, iar efectele vor fi, bineinteles, vizibile si pe piata de leasing auto. Probabil ca in prima jumatate a anului vom continua sa resimtim efectele crizei iar piata va stagna, dar speram sa vedem o imbunatatire in cel de-al doilea semestru", a declarat Kurt Leitner (foto), citat de NewsIn.

El a precizat ca piata de leasing auto este in relatie directa cu evolutia pietei auto, fiind astfel "foarte sensibila la toate schimbarile si tendintele din acest sector".

Directorul Porsche Finance Group a mai spus ca este dificil de estimat o valoare a bunurilor finantate in acest an, avand in vedere contextul economic actual.

Valoarea bunurilor finantate a scazut cu 59% in 2009


Porsche Leasing a finantat anul trecut bunuri in valoare de 121 milioane de euro, in scadere cu 59% fata de anul anterior, cand valoarea a fost de 297 milioane de euro.

Astfel, aceasta scadere a fost mai mica comparativ cu intreaga piata de leasing, care a inregistrat un declin de 72%, la 1,33 miliarde euro.

"Aceasta evolutie a fost marcata pe de-o parte de contextul economic de criza, iar pe de alta parte de schimbarile aparute in comportamentul consumatorului", sustine directorul Porsche Finance Group.

Potrivit acestuia, clientii prelungesc durata de utilizare a masinilor si amana deciza de a achizitie a unui autoturism nou, desi pentru companii, in mod special, "mobilitatea ramane un aspect foarte important in desfasurarea activitatilor cotidiene".

"Este evident ca pe fondul unei piete auto care a inregistrat scaderi majore in doar cateva luni, toate volumele descresc", a mai spus Leitner. El a precizat ca Porsche Leasing apeleaza la sistemul retelei de dealeri pentru revanzarea masinilor recuperate precum Volkswagen, Skoda, Seat, Audi si Porsche .

Leitner sustine ca Porsche Finance Group a finantat 46% din masinile vandute de importatorul auto Porsche Romania.

Porsche Leasing, parte a Porsche Finance Group, ofera finantare numai pentru masini si vehicule mici apartinand marcilor grupului Porsche: Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Porsche si Bentley.

Porsche Finance Group este prezent pe piata romaneasca din 1999 si include cinci companii: Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare, Porsche Mobility si Porsche Asigurari.