Majorarea de capital ar urma sa se faca prin emisiunea de noi actiuni.

Actionarii au mai decis mandatarea consiliului de administratie al societatii ca, pe o perioada de cel mult cinci ani dupa aprobarea majorarii de capital, sa poata hotari si ridicarea dreptului de preferinta al actionarilor existenti, precum si anularea actiunilor nesubscrise in cadrul majorarii de capital, dupa epuizarea termenului aprobat pentru exercitarea dreptului de preferinta al actionarilor existenti.

La sfarsitul lunii ianuarie, compania CertAsig anuntase ca actionarul majoritar a realizat o majorare a capitalului social de 10,3 milioane lei, pana la 83,2 milioane lei. De asemenea, Radu Frincu si-a dat demisia din functia de director general al companiei, fiind inlocuit cu directorul general adjunct, James Grindley.

Reprezentantii CertAsig au explicat ca majorarea de capital urma sa sustina continuarea cresterii afacerilor companiei, in ce priveste dezvoltarea principalelor sale linii de afaceri: asigurari maritime, asigurari de raspunderi civile, asigurari de bunuri si Casco.

CertAsig a fost infiintata in 2003, prin fuziunea a doua companii de asigurare. In decembrie 2007, Royalton Capital Investors II - fond privat de investitii - a achizitionat 95% din capitalul social al CertAsig, prin intermediul CertAsig Holdings, angajandu-se sa sustina compania in scopul dezvoltarii acesteia in Europa Centrala si de Est.

Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare ( BERD) si Fondul European de Investitii (FEI) sunt cativa dintre investitorii fondului privat Royalton Capital Investors II.