Societatea de credit ipotecar Domenia Credit, controlata de Dogus si GE Money, a inregistrat anul trecut o pierdere de 20,88 milioane lei, iar capitalul social al companiei va fi redus cu 53%, la 58,64 milioane lei, potrivit hotararii AGA.

Valoarea totala a pierderilor raportate de societate se ridica la 68,16 milioane lei, care sunt neacoperite pana in prezent cu rezerve sau alte resurse si includ pierderile aferente anului 2009.

"Reducerea capitalului social este efectuata in vederea acoperirii pierderilor, mai putin pierderile acoperite prin utilizarea rezervelor", se mentioneaza in document, potrivit NewsIn.

Reducerea se face prin anularea a 66,9 milioane de actiuni care apartin actionarului Dogus GE BV, numarul total de actiuni coborand la 58,644 milioane. In urma reducerii capitaului social, Dogus GE BV controleaza 99,9999983% din capitalul social, iar GE Capital International Holdings Corporation - 0,0000017%.

GE Money a intrat pe piata din Romania in 2006 prin achizitionarea a trei companii specializate in servicii financiare non-bancare: Leasemart Holding BV (detinatoare a companiei Motoractive), Ralfi IFN SA (companie care ofera credite de consum sub denumirea de Estima Finance) si Domenia Credit IFN SA (companie specializata in credite ipotecare si imobiliare). Din iunie 2008, firmele folosesc brandul GE Money.

Cele trei companii sunt detinute in parteneriat de grupul turc Dogus Holding AS si de General Electric Capital Corporation (GECC), companie a General Electric.

Dogus Group din Turcia a cumparat in decembrie 2007 de la divizia de servicii financiare de retail a companiei General Electric 49,9% din actiunile companiilor controlate de GE Money pe piata romaneasca, respectiv Motoractive, Ralfi si Domenia Credit.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si