BCR a redus nivelul comisionului de rambursare anticipata pentru creditele negarantate noi cu dobanda fixa la 1%, in conformitate cu prevederile Directivelor Europene.

Astfel, incepand de astazi BCR va solicita un comision de rambursare anticipata de 1% din suma rambursata in avans, respectiv 0,5% daca rambursarea anticipata are loc in ultimul an al contractului de credit, dar nu mai putin de 65 lei, pentru creditele negarantate cu dobanda fixa. De asemenea, banca va elimina comisionul de rambursare anticipata pentru creditele negarantate cu dobanda variabila.

Insa, in situatia in care, pentru creditele negarantate cu dobanda fixa, diferenta intre rata dobanzii convenita initial si rata dobanzii la care banca poate acorda credite la momentul la care intervine rambursarea anticipata depaseste nivelul stabilit initial pentru comisionul de plata anticipata, banca isi rezerva dreptul de a ajusta corespunzator nivelul acestui comision.

Noul comision se aplica doar creditelor negarantate nou acordate, si nu are impact asupra creditelor negarantate aflate in sold.