Prima medie a politelor RCA a crescut cu circa 8% in primele luni ale acestui an, mai ales pe fondul cresterii numarului de accidente si a valorii despagubirilor care se platesc, a declarat directorul Directiei Reglementari si Autorizari Asigurari Obligatorii in cadrul CSA, Mona Cucu.
Majorarea tarifelor ar avea ca principal motiv "cresterea numarului de accidente si valoarea despagubirilor care se platesc".

"Frecventa accidentelor la noi in tara este destul de ridicata comparativ cu cea din alte state europene, iar valoarea despagubililor este relativ similara", a afirmat Cucu, citata de NewsIn, care estimeaza o usoara crestere a tarifelor de prima pe acest segment in 2010.

In ceea ce priveste segmentul Casco, asiguratorii au inregistrat anul trecut un declin de 6,5%, la 3,33 miliarde lei. Pentru acest an, reprezentantul CSA estimeaza continuarea acestei tendinte de scadere.

Piata de asigurari a incheiat 2009 cu un volum de prime brute subscrise de 8,84 miliarde lei (2,1 miliarde euro), cu 1,1% sub nivelul din 2008. Segmentul asigurarilor auto - Casco si obligatorii de raspundere civila auto (RCA) - a inregistrat prime brute subscrise de 5,56 miliarde de lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Platforma de rezervări online în restaurante, ialoc.ro, se listează pe Seedblink
Setari Cookie-uri