CEC Bank a obtinut in primele trei luni ale anului un profit brut de 14,9 milioane lei (3,6 mil. euro), iar solvabilitatea bancii este de 16,89%, potrivit unui comunicat remis presei.
“Activitatea de creditare a persoanelor juridice a fost in continuare principala preocupare a bancii. Astfel, in trimestrul I 2010, au fost acordate credite noi in suma de 374 mil. lei (7.378 credite), marea lor majoritate mergand spre agricultura, 271 mil. lei (7.179 credite). Dintre acestea, 52 mil. lei sunt credite pentru fonduri structurale”, se indica in comunicatul CEC Bank.

Soldul creditelor in primul trimestru este de 9,4 miliarde lei, in timp ce valoarea depozitelor a urcat de la inceputul anului cu circa 10%, la 15,1 miliarde lei.

Valoarea creditelor acordate persoanelor juridice, inclusiv Administratii si Autoritati Publice Locale (AAPL), a urcat cu 27,71%, din martie 2009, 8,1 miliarde lei.

De asemenea, in ultimele 12 luni, soldul creditelor acordate persoanelor fizice a scazut cu 3,36%.

In luna martie a acestui an, CEC Bank avea in portofoliu 1.544 credite restructurate, ceea ce reprezinta 9,29% din valoarea totala a soldului.

Banca a obtinut in 2009 un profit brut de 50 milioane lei, cu 11% mai mare decat cel din anul precedent.

CEC Bank are 1.285 de unitati si dispune de o retea de 838 ATM-uri si 1.394 POS-uri.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri