Creditul de refinantare de la Banca Transilvania se adreseaza intreprinderilor mici si mijlocii care au o cifra de afaceri cuprinsa intre 1,5 si 4 milioane de lei, dar si companiilor mari.

BT ofera companiilor credite pentru capital de lucru, linii de credit sau cele acordate pentru investitii care genereaza venituri, la o valoare maxima a finantarii de 1 milion de lei sau echivalentul in euro al acestei sume. Oamenii de afaceri vor beneficia, in primul an, prin refinantarea de la Banca Transilvania, de rate diminuate cu pana la jumatate din ceea ce platesc acum altei banci.

Termenul de acordare pentru creditul de refinantare Planul B difera in functie de tipul de credit, fiind de 12, 36, respectiv 90 de luni.

"Banca Transilvania are solutia pentru cazurile in care Planul A al finantarii unei afaceri s-a dovedit a fi impovarator, mai ales in perioada de criza. Venim cu Planul B, o facilitate de refinantare a creditelr contractate de la alte banci, prin care antreprenorii au posibilitatea ca, in primele 12 luni de la preluare, ratele sa le fie diminuate cu pana la 50%", a declarat Robert Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania.

Pentru a putea accesa creditul de refinantare de la BT, companiile trebuie sa inregistreze o perioada minima de activitate de 24 de luni, iar evolutia cifrei de afaceri sa fie pozitiva sau sa inregistreze o scadere de maxim 25%.

Noul produs de creditare pentru companii, Planul B, face parte din platforma Anti-Criza a Bancii Transilvania, alaturi de facilitatea de restructurare, abonamentul bancar, facilitatea de iesire din iarna si creditul gata grantat.