Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a decis, la cererea Aviva Asigurari de Viata, retragerea autorizatiei si radierea din registrul CSSPP a fondului de pensii facultative Aviva Pensia Max, deoarece nu au fost acumulate contributii la acest fond, potrivit CSSPP.
"Decizia membrilor fondatori, de incetare a existentei societatii civile particulare ce sta la baza fondului de pensii facultative Aviva Pensia Max, a fost luata ca urmare a necolectarii de contributii la acest fond, de la data autorizarii, 29 aprilie 2009 si pana in prezent", se arata in comunicatul Comisiei.

Totodata, CSSPP a decis si retragerea autorizatiei prospectului schemei de pensii facultative.

Potrivit CSSPP, Aviva Asigurari de Viata are obligatia notificarii tuturor agentilor de marketing persoane fizice si juridice, avizati/autorizati in vederea desfasurarii activitatii de marketing al prospectelor schemelor de pensii facultative, referitor la faptul ca le este interzisa incheierea de acte individuale de aderare pentru fondul de pensii facultative Aviva Pensia Max.

La finele lunii trecute, pe pilonul III al pensiilor private facultative erau active 13 fonduri avand 198.183 de participanti si active totale in administrare in valoare totala de 256.287 milioane de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri