Raiffeisen Bank va plati, in numele clientilor sai persoane fizice, sumele reprezentand impozitul pe venitul din dobanzi aferent depozitelor scadente intre 1 si 31 iulie 2010. De aceasta facilitate vor beneficia peste 90.000 de clienti ai bancii.
„Aceasta decizie vine sa intareasca anganjamentul bancii fata de clientii fideli. Nu facem o promotie, ci recunoastem parteneriatul banca - client, care sta la baza strategiei Raiffeisen Bank. Am considerat ca trebuie sa le dam clientilor nostri o perioada de adaptare la modificarile de legislatie aplicate imediat ce au fost adoptate", a declarat Razvan Munteanu, vicepresedinte, divizia de retail .

Raiffeisen Bank a decis anterior sa nu retina impozitul pe venitul din dobanzi pana la publicarea normelor metodologice, din cauza unei interpretari diferite fata de formularea din OUG 58/2010 privind baza de impozitare. Aceasta prevede impozitarea integrala a venitului din depozitele cu scadenta dupa 1 iulie a.c.

Ulterior, ministrul Finantelor Publice a confirmat interpretarea Raiffeisen Bank, printr-o scrisoare adresata Asociatiei Romane a Bancilor, ca impozitul va fi aplicat pro-rata, doar pentru perioada incepand cu 1 iulie a.c. pana la scadenta.

„Credem ca una dintre responsabilitatile noastre fata de clienti este si dialogul cu autoritatile, pentru o legislatie echitabila si simplu de inteles si de aplicat. Este nevoie de o astfel de legislatie mai ales in contextul unui nivel scazut de incredere a populatiei in viitorul imediat", a explicat Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank.

Banca are aproape 2 milioane de clienti persoane fizice, peste 105.000 IMM-uri si 6.600 corporatii mari si medii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Setari Cookie-uri