Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj a amendat Volksbank cu 100.000 de lei pentru perceperea necorespunzatoare a comisionului de risc si a propus presedintelui Autoritatii Nationale de Protectie a Consumatorilor (ANPC) suspendarea activitatii de creditare a bancii, potrivit Mediafax.
Directorul CJPC Cluj, Mircea Radu, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca sanctiunile au fost aplicate dupa ce s-au primit peste 500 de reclamatii din partea clientilor privind introducerea comisionului de risc in comisionul de administrare, ceea ce constituie o ilegalitate.

"CJPC a aplicat Volksbank o amenda de 100.000 de lei si o sanctiune complementara prin care am propus presedintelui ANPC suspendarea activitatii de creditare a bancii. Sanctiunile au fost aplicate dupa ce am primit peste 500 de reclamatii din partea clientilor, pentru ca banca nu a luat masurile care se impun in vederea reglementarii situatiei legate de introducerea comisionului de risc in comisionul de administrare. Decizia de suspendare a activitatii de creditare va fi la nivel national si speram ca presedintele ANPC sa ia o decizie cat mai repede", a spus Mircea Radu.

Potrivit acestuia, Volksbank a fost singura banca din Cluj care nu a dorit sa rezolve problemele ridicate de clienti privind comisionul de risc.

Seful CJPC Cluj a precizat ca Volksbank a mai fost amendata cu 100.000 de lei luna trecuta, tot pentru faptul ca nu a rezolvat problema comisionului de risc si nu a respectat prevederile Ordonantei nr. 50/ 2010.

Mircea Radu a subliniat ca, in urma verificarii sesizarilor primite in cazul a 22 de banci, BCR a modificat actul aditional si a exclus comisionul de risc din comisionul de administrare, astfel incat clientii vor plati doar 15,5 lei pe luna, fata de 86 de lei, cat plateau inaintea interventiei CJPC Cluj.

De asemenea, peste 1.000 de clienti ai Volksbank au depus la Tribunalul Bucuresti doua cereri de chemare in judecata a bancii, pentru eliminarea clauzelor abuzive din contractele de credit, si au solicitat suspendarea platii ratelor la imprumuturi pana la momentul solutionarii litigiului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri