Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj a amendat Volksbank cu 100.000 de lei pentru perceperea necorespunzatoare a comisionului de risc si a propus presedintelui Autoritatii Nationale de Protectie a Consumatorilor (ANPC) suspendarea activitatii de creditare a bancii, potrivit Mediafax.

Directorul CJPC Cluj, Mircea Radu, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca sanctiunile au fost aplicate dupa ce s-au primit peste 500 de reclamatii din partea clientilor privind introducerea comisionului de risc in comisionul de administrare, ceea ce constituie o ilegalitate.

"CJPC a aplicat Volksbank o amenda de 100.000 de lei si o sanctiune complementara prin care am propus presedintelui ANPC suspendarea activitatii de creditare a bancii. Sanctiunile au fost aplicate dupa ce am primit peste 500 de reclamatii din partea clientilor, pentru ca banca nu a luat masurile care se impun in vederea reglementarii situatiei legate de introducerea comisionului de risc in comisionul de administrare. Decizia de suspendare a activitatii de creditare va fi la nivel national si speram ca presedintele ANPC sa ia o decizie cat mai repede", a spus Mircea Radu.

Potrivit acestuia, Volksbank a fost singura banca din Cluj care nu a dorit sa rezolve problemele ridicate de clienti privind comisionul de risc.

Seful CJPC Cluj a precizat ca Volksbank a mai fost amendata cu 100.000 de lei luna trecuta, tot pentru faptul ca nu a rezolvat problema comisionului de risc si nu a respectat prevederile Ordonantei nr. 50/ 2010.

Mircea Radu a subliniat ca, in urma verificarii sesizarilor primite in cazul a 22 de banci, BCR a modificat actul aditional si a exclus comisionul de risc din comisionul de administrare, astfel incat clientii vor plati doar 15,5 lei pe luna, fata de 86 de lei, cat plateau inaintea interventiei CJPC Cluj.

De asemenea, peste 1.000 de clienti ai Volksbank au depus la Tribunalul Bucuresti doua cereri de chemare in judecata a bancii, pentru eliminarea clauzelor abuzive din contractele de credit, si au solicitat suspendarea platii ratelor la imprumuturi pana la momentul solutionarii litigiului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Controale ale ANPC la bancile care au dat credite in franci elvetieni