Romstal Leasing a pus ochii pe companiile mari

Romstal Leasing IFN SA, membru al KBC Lease Group, a decis sa dezvolte solutii de finantare pe segmentul de piata corporate, destinate marilor companii. Noua abordare presupune structuri mai complexe de finantare, adaptate nevoilor clientilor si vizeaza active cu valori de peste 500.000 euro.

Unul dintre proiectele de mari dimensiuni la care a participat Romstal Leasing a fost finalizat in luna octombrie de Satu Mare Park Development (SMPD), parte a grupului Belgian Willemen Groep. Investitia a vizat constructia unei fabrici de productie de structuri metalice din otel pentru constructii industriale, cu o capacitate de 2.500 tone/luna.

In acest proiect, Romstal Leasing a refinantat costurile de achizitie a liniilor si echipamentelor de productie prin intermediul unei tranzactii de sale&lease back in valoare de 1,2 milioane euro.

"Romstal Leasing a decis sa exploreze noi segmente de piata in acest an si ne-am orientat spre dezvoltarea proiectelor companiilor medii si mari, cu finantari mai complexe, ce au ca obiect active specifice cu o valoarea mai ridicata. Semestrul al doilea al anului 2010 inseamna pentru Romstal Leasing dezvoltarea activitatii de finantare prin lansarea de noi produse destinate companiilor", a declarat Ionut Lucian Grama, directorul de vanzari si marketing al Romstal Leasing IFN SA.

In ultima perioada, piata destinata finantarilor corporate a trecut printr-o comprimare fireasca, insa mult mai redusa decat piata destinata intreprinderilor mici si mijlocii sau persoanelor fizice.

In plus, ponderea acestui segment va creste cu siguranta in anii urmatori, in conditiile in care profilul de risc al clientilor de tip corporate este mai confortabil si mai stabil pe termen mediu, a adaugat Grama.

In Romania, pe segmentul finantarilor corporate principalul actor este sectorul bancar, companiile de leasing avand o prezenta mai redusa pe acest segment, acestea fiind axate pe finantarile si produsele de leasing traditionale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri