Actionarii Astra Asigurari au hotarat vanzarea pachetului de actiuni reprezentand 16,03% din capitalul social al Generali Romania si participarea la constituirea a trei societati cu raspundere limitata (SRL) care vor activa in domeniul imobiliar.

La Generali Romania, Astra detine 207,4 milioane actiuni, avand o valoare nominala de 0,10 lei/titlu, potrivit Mediafax.

In cazul celor trei societati din domeniul imobiliar, asiguratorul va detine 99% din capitalul social.

Cu capitalul minim prevazut de legislatie, cele trei firme vor avea ca domenii de activitate cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare proprii, inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate si agentii imobiliare, respectiv administrarea imobilelor pe baza de comision sau contract.

"Infiintam aceste societati pentru a valorifica eventualele oportunitati care pot aparea in domeniul imobiliar", a declarat, la finele lunii octombrie, presedintele directoratului Astra, Radu Mustatea, care nu a dorit sa dea mai multe detalii.

Pozitionata intre primii cinci asiguratori, Astra a fost infiintata in anul 1991 si are un capital social de 192,71 milioane de lei, si este detinuta de omul de afaceri Dan Adamescu.

Generali Romania este parte a grupului financiar Generali (Italia) si s-a plasat, la finele anului trecut, intre primii zece asiguratori locali dupa nivelul primelor subscrise.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Rosu, ASF: Este putin probabil sa se repete un nou caz Astra Asigurari