Dupa dezbaterile generale asupra ordonantei 50, care au avut loc astazi, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a propus ca discutia pe articole si votul final sa fie amanate pentru joi, avand in vedere consistenta ordonantei.

La dezbaterile generale, PNL si PSD au sustinut varianta initiala a ordonantei, aratand ca, daca vor fi acceptate modificarile facute in comisia de buget, nu vor vota aceasta ordonanta.

Viceliderul grupului PNL Eugen Nicolaescu a aratat ca liberalii vor contesta actul normativ la Curtea Constitutionala daca vor trece amendamentele din Comisia de buget, considerand ca aceste amendamente dau castig de cauza FMI si bancilor si nu consumatorilor.

Liderul grupului minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, a precizat ca o parte dintre deputatii minoritatilor vor vota ordonanta in forma adoptata de Guvern, aratand ca nu crede ca exista "o entitate privata sau neprivata care sa poata sa-si impuna vointa asupra vointei unei natiuni".
In schimb, reprezentantii UDMR si PDL au sustinut amendamentele adoptate de Comisia de buget.

Citeste si:

Petru Lakatos (UDMR) a precizat ca in comisie au fost aduse modificari pozitive la Ordonanta.

Constantin Dascalu (PDL) a aratat ca prin amendamentele din comisie nu se aduce niciun prejudiciu clientului. "Nu este normal ca din sistemul bancar sa facem institutii de protectie sociala. Aceasta este treaba Guvernului", a spus Dascalu.

Deputatii din Comisia de buget, finante si banci au aprobat, miercuri, raportul favorabil pentru OUG 50, cu amendamente, actul normativ urmand sa fie supus aprobarii plenului. Unul dintre amendamentele adoptate de membrii comisiei prevede ca majoritatea prevederilor OUG 50/2010 privind creditele acordate populatiei se aplica doar la contractele de imprumut incheiate dupa intrarea in vigoare a actului normativ.