Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a aprobat transferul portofoliului de asigurari de viata al societatii KD Life Asigurari catre societatea KD Zivljenje, a anuntat comisia.

Astfel, au fost transferate toate contractele de asigurare in vigoare existente in portofoliul societatii KD Life Asigurari, respectiv un numar de 742 contracte, incadrate in clasele de asigurari de viata traditionale si asigurari de viata legate de fonduri de investitii (clasele 1 si 3, asa cum acestea sunt definite de legislatia in vigoare).

KD Zivljenje este o societate de asigurare autorizata in Slovenia si desfasoara activitate pe teritoriul Romaniei in baza principiului european al liberei circulatii a serviciilor.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) subliniaza faptul ca transferul de portofoliu nu afecteaza interesele asiguratilor, intrucat clauzele contractelor de asigurare preluate nu au fost modificate.

Odata cu aprobarea transferului de portofoliu, Consiliul CSA a decis si revocarea administratorului special desemnat la KD Life Asigurari, precum si retragerea autorizatiei de functionare a acestei societati.

Decizia nr.1.035/2010 privind aprobarea transferului de portofoliu de asigurari de viata de la Societatea KD Life Asigurari catre Societatea KD Zivljenje, revocarea administratorului special desemnat si retragerea autorizatiei de functionare a Societatii KD Life Asigurari a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr.10/05.01.2011.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) este singura autoritate imputernicita prin lege cu atributii de autorizare, supraveghere prudentiala si control a activitatii de asigurare in Romania, precum si cu atributii de emitere a normelor de aplicare a legii. CSA este membru cu drepturi depline al EIOPA - Autoritatea Europeana de Asigurari si Pensii Ocupationale, EIOPC – Comitetul European pentru Asigurari si Pensii Ocupationale si IAIS - Asociatia Internationala a Supraveghetorilor in Asigurari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si