Yahoo deschide laboratoare de cercetare in Spania si Chile

Compania Yahoo a anuntat ca va deschide centre de cercetare in Spania si Chile, extinzandu-si eforturile de cercetare pentru prima data in afara SUA

Yahoo va avea sase facilitati de cercetare in intreaga lume, alaturi de cele patru existente, in locatii din SUA si centre in Europa si America Latina. Compania l-a angajat pe expertul Web Ricardo Baeza-Yates, pentru a conduce activitatea celor doua noi centre legata de cautarea Web si extragerea informatiilor.

Chilianul Baeza-Yates a colaborat cu universitati din Santiago si Barcelona. Acesta este ultimul expert care s-a alaturat echipei de cercetare Yahoo. El este co-autorul lucrarii "Modern Information Retrieval", cea mai utlizata lucrare pentru cautare (tardusa in chineza si koreana).

Andrei Broder, fost vice presedinte de cercetare al sistemului de cautare Web AltaVista si director tehnic al IBM Research, s-a alaturat in noiembrie echipei Yahoo ca vice presedinte pentru noi tehnologii de cautare.

Biroul din Barcelona va functiona impreuna cu Barcelona Media Innovative Centre, o institutie nonprofit spirjinita de industria locala si de adiministratia catalana, precum si in colaborare cu Universitat Pompeu Fabra si alte colegii locale.

Biroul din Santiago va functiona impreuna cu Center for Web Research, fondat de Baeza-Yates si finantat de Millenium Science Initiative. Acesta va fi gazduit de Facultatea de Stiinte Fizice si Matematice din cadrul Universitatii Chile.Rivalul sau Google are patru centre de cercetare in SUA si facilitati in Elvetia, India si Japonia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri