Orange: Cererea de tablete a crescut de 4 ori in ultimul an

Cererea de tablete a crescut de patru ori anul acesta fata de 2010, a afirmat Pavel Caruntu, manager de produs in cadrul Orange Romania, cea mai mare companie de telefonie mobila de pe piata locala.

“Anul acesta am inregistrat o crestere foarte mare pe segmentul de tablete. Cand vor laptopuri, de multe ori romanii se gandesc sa isi ia o tableta datorita portabilitatii. Majoritatea isi cumpara o tableta pe abonament pentru ca vor sa aiba internet, iar pretul este mai mic”, a explicat Caruntu.

In prezent, operatorul are in portofoliu patru tablete: Motorola Xoom, Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 10.1 si o tableta sub brand propriu. Tableta lansata cel mai recent este Samsung Galaxy Tab 10.1, iar oficialii companiei spun ca pana la finalul anului portofoliul de tablete va creste semnificativ.

O aparitie foarte asteptata in oferta tuturor operatorilor de telecomunicatii este iPad, produs lansat de Apple care detine aproximativ 65% din vanzarile de tablete de aproximativ 50-55 de milioane de unitati la nivel mondial de anul acesta.

De altfel, in curand acest produs ar putea aparea si in portofoliul Orange si Vodafone avand in vedere ca in iunie cele doua companii au lansat planuri tarifare speciale de internet mobil pentru utilizatorii iPad2.

Vanzarile de tablet PC ar putea ajunge in acest an la aproximativ 50.000 de unitati in Romania, potrivit diferitelor estimari de pe piata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri