Criminalitatea cibernetica a provocat anul trecut costuri de 114 miliarde de dolari (81 miliarde euro) si a facut 431 de milioane de victime in intreaga lume, potrivit unui studiu publicat de producatorul de antivirusi Symantec, transmite AFP, citat de Mediafax.
Potrivit studiului, 74 de milioane de americani au victime ale infractiunilor cibernetice, care le-au provocat pierderi directe de 32 de miliarde de dolari (23 miliarde euro)

In China, acest cost a atins 25 de miliarde de dolari (18 miliarde euro), in Brazilia 15 miliarde de dolari (11 miliarde euro), iar in India 4 miliarde de dolari (2,8 miliarde euro).

Potrivit Symantec, producatorul antivirusului Norton, 69% dintre internautii adulti au fost victimele ale unui atac cibernetic, proportie care ajunge la 85% in China si la 84% in Africa de Sud.

Studiul subliniaza cresterea acestor infractiuni prin telefoanele mobile.

"Cibercriminalitatea este mai dezvoltata decat ne putem imagina", a declarat Adam Palmer, consilier in cibersecuritate pentru Norton.
El a aratat ca in ultimele 12 luni numarul adultilor care au fost victime cibernetice este de trei ori mai mare decat al celor care au fost victime ale unor infractiuni in viata reala.

Studiul a inclus interogarea a 20.000 de persoane din 24 de tari si a fost realizat in perioada februarie-martie 2011.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri