Cel mai mare dezvoltator de software din lume a anuntat ca dividendul va creste cu 4 centi pe trimestru, la 20 de centi pe actiune, scrie Mediafax.

Anul trecut, Microsoft a urcat dividendul cu 23%, iar in 2009 cu 18%.

La 2,97% din pretul unei actiuni, Microsoft are unul dintre cele mai ridicate dividende in randul marilor grupuri din IT, care in mod traditional nu se rezuma doar la dividende pentru a recompensa actionarii.

Investitorii au inceput insa sa se concentreze tot mai mult pe dividende in cazul Microsoft, deoarece actiunile companiei sunt in stagnare de mai mult de zece ani, in pofida cresterii constante a veniturilor si profitului.

Citeste si:

Microsoft a anuntat in acest an pentru prima data valoarea exacta a lichiditatilor detinute in afara Statelor Unite. Astfel, 45 de miliarde de dolari din rezervele totale de 52,8 miliarde de dolari sunt pastrate in alte tari.

Banii nu pot fi folositi de corporatie "la centru", pentru masuri precum cresterea dividendelor, deoarece Microsoft ar fi nevoita sa repatrieze fondurile si sa plateasca taxele aferente in SUA.

Din acest motiv, compania a ales in ultimii ani sa deruleze plasamente de obligatiuni pentru a-si spori flexibilitatea financiara.

Actiunile IBM au un randament de 1,7%, in timp ce actionarii Hewlett-Packard sunt recompensati cu 2,1% din pretul unei actiuni. Intel, care a dominat epoca PC-ului alaturi de Microsoft, a derulat in ultimii ani o serie de majorari ale dividendului, impingand randamentul pentru actionari la 3,8%.