Maguay Impex este compania care anul trecut a implementat platforma de e-learning a universitatii. Astfel, studentii au acces la cursuri, documentele suplimentare cursurilor si examinare electronica.

In Dosarul fraudelor la UMF au fost retinute pana acum trei persoane, insa sunt vizate inca 16 persoane. Persoanele retinute sunt Adrian Ciureanu, directorul Centrului de Comunicare al UMF Iasi, Daniela Drugus, directorul administrativ al Universitatii, si Corvin Pughin, directorul comercial al companiei Maguay Impex.

Printre cele 19 persoane vizate in acest dosar se numara si Vasile Astarastoae, rectorul universitatii si totodata presedintele al Colegiului Medicilor, si fiica acestuia, Daniela Astarastoae.

Citeste si:

Potrivit unor date prezentate de Maguay anul trecut, pentru aceasta platforma au fost necesare 32 de servere, ea urmand sa fie utilizata de aproximativ 10.000 de persoane (studenti, cadre didactice, administratori si parinti. Proiectul in valoare de 6,4 milioane de lei a fost cofinantat prin fondul europene, cheltuielile nerambursabile fiind 5,3 milioane de lei.

Maguay Impex face parte din grupul Maguay si este o companie fondata in 1997. Aceasta are capital romanesc si este controlata de trei persoane fizice: Pavel Pughin, Ion Eduard Pughin si Gabriel Corvin Pughin.

Compania a avut anul trecut o cifra de afaceri de circa 9,3 milioane de euro.