Corvin Pughin, directorul comercial si unul dintre cofondatorii si actionarii Maguay Impex, integrator si distribuitor local de sisteme informatice, a fost retinut marti intr-un dosar de coruptie pentru ca ar fi participat la trucarea unei licitatii pentru un proiect european in valoare de sase milioane de lei. Banii au fost folositi pentru realizarea platformei de educatie electronica la Universitatea de Medicina si Farmacie "GR.T. Popa" din Iasi, potrivit Evenimentul Zilei.
Maguay Impex este compania care anul trecut a implementat platforma de e-learning a universitatii. Astfel, studentii au acces la cursuri, documentele suplimentare cursurilor si examinare electronica.

In Dosarul fraudelor la UMF au fost retinute pana acum trei persoane, insa sunt vizate inca 16 persoane. Persoanele retinute sunt Adrian Ciureanu, directorul Centrului de Comunicare al UMF Iasi, Daniela Drugus, directorul administrativ al Universitatii, si Corvin Pughin, directorul comercial al companiei Maguay Impex.

Printre cele 19 persoane vizate in acest dosar se numara si Vasile Astarastoae, rectorul universitatii si totodata presedintele al Colegiului Medicilor, si fiica acestuia, Daniela Astarastoae.

Potrivit unor date prezentate de Maguay anul trecut, pentru aceasta platforma au fost necesare 32 de servere, ea urmand sa fie utilizata de aproximativ 10.000 de persoane (studenti, cadre didactice, administratori si parinti. Proiectul in valoare de 6,4 milioane de lei a fost cofinantat prin fondul europene, cheltuielile nerambursabile fiind 5,3 milioane de lei.

Maguay Impex face parte din grupul Maguay si este o companie fondata in 1997. Aceasta are capital romanesc si este controlata de trei persoane fizice: Pavel Pughin, Ion Eduard Pughin si Gabriel Corvin Pughin.

Compania a avut anul trecut o cifra de afaceri de circa 9,3 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri