Orange introduce viteze de 21,6 Mbps la Internet in anumite regiuni din Transilvania

Operatorul de telecomunicatii Orange va oferi, pana la sfarsitul lunii noiembrie, viteze de internet broadband de pana la 21,6 Mbps in opt localitati din Transilvania, in cadrul strategiei de modernizare a retelei.

Potrivit directorului executiv al Orange Romania, Jean-Francois Fallacher, compania a alocat in acest an 110 de milioane de euro in programul de modernizare a retelei, informeaza Mediafax.

"Transilvania este o regiune speciala pentru Orange. In acest an, Orange a investit masiv in Transilvania pentru a oferi clientilor o experienta digitala imbunatatita si mobilitate. Reteaua Orange a trecut la conexiuni 3G cu viteze de pana la 14,4 Mbps. Pana la finalul lunii noiembrie vom trece la urmatorul nivel de acoperire broadband si vom oferi viteze de pana la 21,6 Mbps in opt localitati din Transilvania. Investitiile in aceasta zona vor continua intr-un ritm la fel de sustinut ca si pana acum pentru a satisface apetitul clientilor de internet mobil si noi servicii de telecomunicatii. In 2011, Orange va investi in Romania 110 milioane de euro in programul de modernizare a retelei, iar pana in 2015, sumele investite se vor ridica la 500-600 de milioane de euro", a spus Fallacher.

Potrivit acestuia, localitatile vizate sunt Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare, Sibiu si Targu Mures.

"Modernizarea retelei a inceput in Transilvania, unde Orange detine aproape 70% cota de piata. In prezent, 92% din populatia Transilvaniei beneficiaza de conexiuni 3G cu viteze de pana la 14,4 Mbps, aceasta fiind cea mai mare viteza de internet mobil disponibila in zonele rurale din Romania. Lucrarile vor continua si in restul tarii, astfel incat pana la mijlocul anului 2012 sa acopere 98% din populatia tarii", a precizat Fallacher.

In judetul Cluj, 99,5% din populatie beneficiaza de internet mobil 3G cu viteze de pana la 14,4 Mbps.

Compania Orange este lider de piata in Romania cu 10,1 milioane de clienti si venituri de 457 de milioane de euro in primul semestru din 2011.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri