Un numar de 500 din cei 1830 de angajati ai Nokia Jucu au parasiy fabrica vineri, la iesirea din schimbul de zi, restul urmand sa plece treptat, pana miercuri, 30 noiembrie, cand se inchide activitatea unitatii, mai devreme cu o luna fata de data programata, in conditiile in care nu mai sunt comenzi, scrie Mediafax.
Liderul Sindicatului "Nokia Metal", Valentin Ilcas, ca toti angajatii care vor pleca vor fi platiti pana la sfarsitul lunii martie, urmand ca din aprilie sa primeasca platile compensatorii negociate cu conducerea companiei.

"Un numar de 500 de angajati din schimbul de zi, care vor iesi vineri, la ora 19.00, vor parasi fabrica Nokia din Jucu, incetand astfel activitatea aici, si vor primi la despartire si un telefon Nokia 500. Restul de pana la 1.830 de angajati vor pleca treptat pana la 30 noiembrie, iar activitatea de productie la fabrica va inceta dupa aceasta data. Vor mai ramane doar cei care vor demonta liniile de productie pentru a fi mutate in alta parte, la alta fabrica, din Asia. Activitatea inceteaza la Nokia Jucu din cauza lipsei comenzilor. Pana la 30 noiembrie se onoreaza comenzile in derulare, apoi gata. Angajatii vor fi platiti de Nokia in intervalul decembrie - martie, iar din aprilie vor primi platile compensatorii negociate cu conducerea companiei", a spus Ilcas.

Prima de Craciun de 200 de lei

Potrivit acestuia, prima de Craciun de 200 de lei negociata cu conducerea companiei va fi virata pe card angajatilor, in 10 decembrie.

Liderul Sindicatului "Nokia Metal" a precizat ca pentru angajati vor fi organizate, pana in luna martie, cursuri de recalificare si vor fi intocmite listele cu cei care aplica pentru suma de 500 de euro acordata de Nokia celor care vor sa isi deschida o afacere sau sa isi continue studiile.

Compania va oferi cursuri de recalificare

"Vor fi organizate cursuri de recalificare in diverse meserii, bucatari, soferi, care sa le asigure angajatilor de la Nokia un nou loc de munca", a explicat Valentin Ilcas.

Grupul finlandez Nokia a decis, la sfarsitul lunii septembrie, sa inchida fabrica de la Jucu (judetul Cluj), in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor. Procedurile de inchidere a fabricii urmau sa se deruleze pana la finele anului, un numar total de 2.200 angajati pierzandu-si locurile de munca.

Compania Nokia si sindicatele au anuntat, ulterior, semnarea unui acord pentru sprijinirea angajatilor fabricii din Jucu care vor fi disponibilizati, acord care prevede atat plati compensatorii, cat si consultanta in vederea reangajarii, pachete de training si dezvoltare si suport pentru antreprenori.

Nokia a inceput productia de telefoane mobile la Jucu in februarie 2008, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri