Este de dorit relansarea CosmoRom, spune ministrul Comunicatiilor
Privatizarea totala a operatorilor RomTelecom si a POSTelecom, precum si a Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR) se va realiza pana in 2006, aceste operatiuni constituind prioritatile ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy. "M-am intalnit cu conducerea RomTelecom si urmeaza sa analizam cea mai buna metoda de privatizare. Cel mai probabil, aceasta se va realiza prin listarea unui pachet de actiuni la bursa", a adaugat Nagy. El a precizat ca in acest sens se va intalni cu ministrul Finantelor, Ionut Popescu, pentru a discuta listarea la bursa si stabilirea unei date exacte pentru aceasta operatiune. Actionarul majoritar de la RomTelecom este grupul elen OTE, care controleaza un pachet de 54,01% din capitalul social, restul titlurilor fiind detinute de statul roman. In ceea ce priveste POSTelecom si SNR, privatizarea acestor companii va fi discutata de minister cu conducerile celor doua societati si este preconizata tot pentru acest an.

POSTelecom este controlat in proportie de 80% de Compania Nationala Posta Romana (CNPR), ceilalti actionari fiind Grupul Industrial Roman - 10%, Banca Comerciala Romana - 5%, SIF Oltenia si SIF Banat-Crisana - fiecare cu cate 2,5%. In ce priveste operatorul de telefonie mobila CosmoRom, ministrul Comunicatiilor spune ca solutia cea mai buna este relansarea acestuia. "In perioada urmatoare vor fi analizate atat scrisorile de intentie primite de RomTelecom, cat si propunerea grupului elen OTE (actionarul majoritar al RomTelecom - n.r.)", de a relansa operatorul mobil sub managementul Cosmote, a precizat Nagy.

Anul trecut, fostul ministru al Comunicatiilor Adriana Ticau declara ca RomTelecom a primit patru scrisori de intentie de la firme din Austria, India, Africa de Sud si Grecia pentru a investi sau a prelua operatorul de telefonie mobila. Totodata, la sfarsitul lunii noiembrie 2004, OTE a inaintat Guvernului Romaniei o propunere pentru relansarea CosmoRom.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri