Apple a anuntat lansarea unui program care va permite utilizatorilor sai care au computere cu procesoare Intel sa foloseasca sistemul de operare al celor de la Microsoft, Windows XP, informeaza BBCNews. Programul, care se numeste Boot Camp, permite atat utilizarea softului Apple OSX cat si a Windows XP. O versiune a acestui program a fost lansata pe piata, utilizatorii putand deja sa il instalele, urmand ca versiunile viitoare ale softului Apple OSX sa includa programul Boot Camp.

Oficialii Apple au declarat ca nu intentioneaza sa comercializeze softul Microsoft, motivandu-si decizia prin dorinta multor utilizatori de Mac-uri de a folosi Windows XP. Boot Camp va face din Mac-uri o varianta mult mai tentanta pentru cei care folosesc sistemul de operare Windows XP, a declarat vice-presedintele departamentului de marketing al celor de la Apple, Philip Schiller.

Boot Camp contine toate instructiunile de instalare si folosire, atat ale programului cat si ale Windows XP. In momentul pornirii computerului, utilizatorii vor fi intrebati ce sistem de operare doresc sa foloseasca. Cerintele minime pentru instalarea Boot Camp sunt folosirea sistemului de operare OSX version 10.4.6 sau a unei versiuni imbunatatite, si 10GB de spatiu liber pe hard-disk. Boot Camp va fi inclus in noul soft OSX Leopard care este programat sa apara in august 2006.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Setari Cookie-uri