Furnizorul clujean de servicii si solutii software EBS Romania vrea sa angajeze circa 150 de oameni anul acesta, din care 80 la Cluj si restul in cadrul filialelor din tara.

EBS are in prezent peste 500 de angajati in birourile din Cluj-Napoca, Sibiu, Bucuresti, Brasov, Timisoara si Iasi.

Oficialii companiei estimeaza pentru anul trecut o cifra de afaceri de 12,5 milioane de euro, in crestere cu 43% fata de 2011. Pentru acest an, managementul isi propune sa isi majoreze afacerile cu in jur de 35%.

Grupul EBS a fost fondat in Cluj-Napoca si este format din companiile EBS Romania si DocEssensis. Compania mai are filiale si in Sibiu, Bucuresti, Brasov, Timisoara si Iasi.

Daniel Metz: Ne gandim sa deschidem o subsidiara in Germania

„Ca si in ultimii ani vom investi si in 2013 in infrastructura tehnica si in imbunatatirea conditiilor de munca, optimizand in continuare procesele de business. In cursul lui 2012 cele mai mari doua firme din grup, EBS Romania si EBS Consulting au fuzionat. Analizam cu intensitate deschiderea noastra spre imbunatatirea prezentei noastre la sediul clientului prin oferirea unor servicii de tip onsite. In acest context analizam infiintarea unei subsidiare in Germania”, a adaugat Daniel Metz.

Printre clientii EBS pe piata locala se numara Kromberg&Schubert, Eybl Automotive, Hella Romania, Plastehnick, Topanel, IAMU Blaj, Kirchhoff Automotive, Besser Orastie, PBF, Prolemn/Kastamonu sau Bohler. De asemenea, pe piata externa compania a castigat anul trecut clienti noi precum SAGE, Consultinform (Elvetia), HMM, Itelligence sau BLD.

“Traiectoria ascendenta a fost inregistrata pe ambele piete, atat interna cat si externa, in toate zonele de servicii. Pe piata locala un aport determinant la aceasta crestere l-au avut vanzarile de licente, proiecte si servicii SAP. Pe piata externa ne-am incadrat in trendul pozitiv inregistrat in ultimii doi ani. Diversitatea tehnologica precum si expertiza proceselor de business SAP ne-au permis o crestere sanatoasa. Aceste doua caracteristici ale portofoliului EBS vor asigura si in viitor o stabilitate a dezvoltarii companiei. In ceea ce priveste anul 2013 planificam o crestere de 35% fata de anul curent”, explica Daniel Metz, CEO EBS Romania.

EBS Romania a fost infiintata in anul 2000 ca filiala a unei companii din Germania.

Conducerea grupului format din companiile EBS Romania si DocEssensis afirma in urma cu doi ani ca isi doreste sa ajunga la 1.000 de angajati pana in 2015.

Printre principalii concurenti ai EBS pe piata din Cluj-Napoca se numara Pentalog, Arobs Transilvania, Pitech+Plus, SoftVision sau Endava .

Citeste si: Grupul IT clujean EBS angajeaza 60 de oameni


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si