Motorola a anuntat castigarea primului contract privind livrarea aparatele radio necesare retelei de comunicatii RAKEL pentru siguranta publica.
Echipamentele Motorola au trecut cu succes evaluarea autoritatii nationale guvernamentale care supravegheaza operatiunile de salvare - Swedish National Rescue Agency. Certificatul emis permite utilizatorilor suedezi din domeniul sigurantei publice sa aleaga cel mai potrivit dispozitiv radio din gama de varf Motorola TETRA prezentata in catalogul RAKEL.

Sistemul RAKEL (Radio Communication for Effective Management) reprezinta o retea de tipul TETRA (TErrestrial Trunked Radio) care se implementeaza in diverse faze, programat a se incheia in anul 2009/10. Prima faza acopera regiunea sudica (Skne, Blekinge si Kronoberg) si a devenit de curand operationala.

Implementarea retelei RAKEL va facilita cooperarea intre diverse organizatii precum politia, pompierii, salvarea, vama si paza de coasta, avandu-se in vedere si extinderea grupurilor de utilizatori.

Prin acest prim contract, Motorola va dota Paza de Coasta Suedeza cu aparate de radio portabile marca MTH800 si MTM800, asigurand astfel necesarul de terminale pentru Faza 1, folosite la nivel national.

Terminalele TETRA asigura consumatorilor o gama extinsa de caracteristici pentru a dezvolta siguranta operationala si capabilitatile oferite.

Astfel, utlizatorii vor avea acces la servicii de voce si date, putand efectua inclusiv apeluri individuale (one-to-one) si de grup (one-to-many), servicii de telefonie si apeluri de urgenta.

Receptoarele GPS integrate asigura localizarea rapida a utilizatorilor, pentru o folosire mai eficienta a resurselor, oferind in acelasi timp siguranta crescuta utilizatorului atunci cand raspunde unei situatii potential periculoase.

Mats Sernvik, General Manager Celab Communication declara: Suntem deosebit de incantati ca Serviciul de Paza de Coasta Suedez ne-a selectat, alaturi de terminalele TETRA Motorola, pentru a marca trecerea catre noua generatie RAKEL de comunicatii radio.

Serviciul de Paza de Coasta opereaza frecvent in conditii de stress, necesitand o comunicare rapida si eficienta cu diferite agentii de siguranta publica, ceea ce implica folosirea celui mai bun echipament de telecomunicatii.

Per Lundmark, Motorola, a adaugat: Suntem foarte fericiti ca am obtinut acreditarea Swedish National Rescue Agency pentru aparatura necesara retelei RAKEL, care s-a desfasurat dupa un proces foarte amplu de evaluare si suntem nerabdatori sa colaboram cu Paza de Coasta Suedeza. Acest contract reprezinta inca o confirmare a abilitatii noastre si garanteaza promisiunea facuta consumatorilor de a oferi organizatiilor globale de siguranta publica cele mai bune solutii de comunicare necesare solutionarii diverselor situatii critice.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri