In noua versiune a software-ului sau Exchange server, Microsoft adauga noi functionalitati, precum unelte unificate de mesagerie si antivirus. Insa, noile caracteristici vor avea un pret mai mare.
Pentru a obtine integrare voice mail si alte noi functii in Exchange Server 2007, companiile vor trebui sa plateasca o taxa mai mare pentru fiecare PC care se conecteaza la server - taxa cunoscuta drept client access license, sau CAL.

Pentru cei care doresc doar functii de baza precum agenda si e-mail, fara functiile noi, Microsoft va avea un CAL standard, la acelasi pret ca si actualul software Exchange 2003.

Microsoft nu a specificat cati clienti vor plati Enterprise CAL, care acopera noile functionalitati, insa a specificat ca va fi mai ieftin decat daca companiile achizitioneaza separat uneltele.

Miscarea se inscrie in strategia companiei de a adauga versiuni high-end liniilor sale de produse. Pe partea desktop, compania si-a anuntat planurile pentru editiile "Ultimate" ale Windows Vista si Office 2007. De asemenea, sistemul sau de operare Windows server va fi inclus in arena supercomputer.

Una dintre noile functionalitati din noul Exchange ofera mai bune abilitati companiilor se a proteja si urmari mesajele, precum si pentru a stabili reguli privind psobilitatile de comunicare in interiorul companiei. Aceste functii sunt importante pentru companii din domeniul medical si al serviciilor financiare.

O alta functionalitate se refera la posibilitatea de a stoca si salva mai usor si mai ieftin mesajele.


Microsoft a lansat prima versiune beta a produsului, denumit atunci Exchange 12, in luna decembrie. O a doua versiune beta este programata pentru aceasta vara. Data oficiala de lansare este programata pentru sfarsitul 2006 sau inceputul 2007.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri