Centrul de software din Iasi al Amazon, cel mai mare retailer online la nivel mondial, a ajuns anul trecut la un numar mediu de 118 angajati, aproape dublu fata de cel din 2011, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finante.
In 2011, Amazon Development Center Romania SRL avea 63 de angajati. Centrul din Iasi retailerului a fost deschis in 2005, iar anul trecut a ajuns la afaceri de 3,9 milioane de euro si un profit net de 285.000 de euro.

Centrul Amazon a avut o crestere rapida din 2010, dupa ce conducerea companiei a stabilit sa isi dubleze personalul de la Iasi in trei ani. In acelasi an, Amazon a inchiriat inca 1.400 metri patrati in complexul Palas din Iasi ajungand astfel la in jur de 2.000 de metri patrati.

Astfel, daca in 2010 compania avea un numar mediu de 38 de angajati, anul trecut urcase la 118.

Amazon recruteaza la Iasi programatori, dar si specialisti in relatii cu clientii

Angajatii din Iasi ai Amazon sunt atat programatori care lucreaza pentru dezvoltarea platformei retailerului cat si angajati ai echipei de servicii de business (retail business services team), acestia oferind suport pentru organizatiile de retail europene al companiei.

In prezent, Amazon are 12 locuri de munca disponibile pentru 6 pozitii. Jumatate dintre specializarile oferite sunt in zona de dezvoltare software (inginer software, inginer de sisteme, manager pentru ingineri de sisteme), iar celelalte sunt in zona de suport pentru retail, pentru vorbitorii de italiana, spaniola si germana, conform site-ului de recrutare eJobs.

Cei care lucreaza in zona de suport trebuie sa se asigure ca informatiile de pe site sunt actualizate, sa proceseze intrebarile clientilor in timp util, sa analizeze datele, sa caute informatiile care lipsesc de pe site, sa gaseasca principalele probleme care pot aparea in lantul de aprovizionare si sa le rezolve. De asemenea, candidatii care au experienta in domenii precum externalizare ori lucru cu clientii (customer service, call center) au un avantaj la recrutare.

Pe piata locala mai au centre de dezvoltare software ori de servicii pentru clienti si companii precum HP, IBM, Microsoft sau Intel.

Printre companiile cu care Amazon concureaza pentru a recruta oameni in zona de software in Iasi se numara Pentalog, Endava, E.On IT Romania, Ness Romania, Comodo Security Solutions. De asemenea, in zona asistenta pentru clienti, unul dintre principalii competitor ai Amazon in Iasi este centrul de servicii al Xerox.

Vezi cum arata sediul Amazon din Iasi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri