Cristian Herghelegiu (42 de ani), unul dintre cei mai cunoscuti manageri din industria IT locala, a preluat recent pozitia de CEO al companiei de distributie software si furnizare de servicii informatice Gecad Net, parte a grupului Gecad, fondat de Radu Georgescu.

Herghelegiu a mai lucrat pentru grupul Gecad intre anii 2000-2002.

De asemenea, el a plecat in octombrie anul acesta de la conducerea Elefant.ro, cea mai mare librarie online de pe piata locala, la doar noua luni de la preluarea mandatului de CEO. Anterior a mai avut functii de management in companii precum Microsoft Romania sau PayU.

Pe de alta parte, Gecad Net este una dintre cei mai vechi companii de distributie de software si furnizare de servicii IT pentru segmentul companiilor mici si mijlocii din Romania.

"Obiectivul principal este de a creste prezenta companiei pe piata locala, de a dezvolta noi directii de business si parteneriate care sa consolideze pozitia companiei de lider pe furnizorilor de solutii si servicii IT catre firmele mici si mijlocii. Pe termen lung vom evalua oportunitatea introducerii de produse si servicii si pe alte piete din regiune”, explica Cristian Herghelegiu.

Citeste si:
Radu Georgescu, fondatorul Gecad Ventures, se alatura SeedBlink ca...
Radu Georgescu, fondatorul...

In perioada urmatoare compania va continua sa includa in oferta sa mai mute servicii bazate pe cloud. Compania a incheiat primul semestru al acestui an cu o cifra de afaceri in crestere cu 15% fata de 2012.

Furnizorul are in prezent peste 1.200 de clienti in telecomunicatii, servicii financiar-bancare, constructii, energie, petrolul si gaze si altele. Printre acestia se numara Agip Romania, Alro SA, Angst, Autoitalia, Banc Post, Catavencu, CEC, Daedalus Consulting, Despec Romania, Editura Polirom, Fan Courier, Farmexim, Garanta, Honeywell Garett, Mercury360, Metroul SA, Monsanto, Omniasig, Petrom, Ringier, Rosal Grup, Santierul Naval Constanta, Sensiblu, Star Storage, Tempo Advertising, Vodafone

Cine este Cristian Herghelegiu

Herghelegiu are peste 15 de experienta in industria IT, iar din ianuarie anul acesta si pana in octombrie a fost CEO al librariei online Elefant.ro.

Anterior, din mai 2011 a lucrat pentru PayU, intai ca director de dezvoltare si strategie, iar din noiembrie 2011 a fost numit country manager al companiei.

Citeste si:
Schneider Electric are un nou director general
Lucian Enaru este noul...

Printre pozitiile pe care Herghelegiu le-a ocupat de-a lungul anilor se numara cea de manager al Microsoft Dynamics, divizia de aplicatii de business a Microsoft Romania, intre ianuarie 2007 si pana in luna octombrie 2008. Managerul a lucrat de asemenea pentru Microsoft Romania din mai 2004 pana in toamna lui 2008.

Ulterior, in noiembrie 2008, a lansat propria firma (Byte Consult), iar din august 2009 si pana aprilie 2011 a condus peratiunile locale ale Central Europe On-Demand (CEOD) , furnizor de servicii de hosting din Europa Centrala

Herghelegiu a absolvit Academia Tehnica Militara in anul 1995.

Citeste si:
Evolutia eCommerce-ului in ultimii ani: Dupa recesiune, 2.300 magazine
Evolutia eCommerce-ului in...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Andra Olar-Caragea este noul CEO al firmei de insolventa CITR
Setari Cookie-uri