Microsoft Corp, cel mai mare producator de software la nivel global, ia in calcul numirea lui Steve Mollenkopf, directorul operational in cadrul producatorului de microchipuri Qualcomm, in functia de viitor CEO al companiei, scrie Reuters.

Desi lista de posibili succesori ai Microsoft numara la un moment dat circa 40 de candidati, board-ul executiv al companiei a redus numarul acestora la numai cinci.
Pentru functia de CEO al Microsoft favorit este considerat CEO-ul Forn, Alan Mulally, oficialul producatorului de masini fiind cotat cu cele mai mari sanse la preluarea mandatului, pentru a readuce gigantul american in prin plan, pe segmentele ine care a inregistrat pierderi.
Totodata, pe lista scurta de favoriti la preluarea mandatului se numara Stephen Elop, fostul executiv al Nokia, dar si fostul CEO al serviciului Skype – Tony Bates, cat siactual responsabil al departamentului de dezvoltare si Satya Nadella, directorul serviciilor de cloud in cadrul Microsoft.
Surse apropiate companiei au precizat ca Microsoft va numi un nou CEO pana la finalul acestui an.
Mollenkopf este de meserie inginer si detine mai multe patente in domeniul retelelor wireless. El face parte din cadrul Qualcomm dn anul 1994.
Microsoft a avut doar doi CEO in istoria sa, fondatorul Bill Gates si directorul general Steve Ballmer, in cei 38 de ani de activitate. Ballmer a anuntat ca se va retrage de la cel mai mare producator de software dupa ce va fi gasit noul succesor.
Ballmer a anuntat o noua reorganizare care ar trebuie sa impuna Microsoft pe piata tabletelor si smartphone-urilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri