IBM a anuntat ca va extinde disponibilitatea viitoarei sale platforme colaborative destinate corporatiilor, Lotus Sametime 7.5, furnizand capabilitati de integrare cu aplicatiile Microsoft Outlook, Office si SharePoint si oferind posibilitatea conectarii directe la dispozitivele mobile RIM, Nokia si Microsoft Windows Mobile.

Le oferim clientilor Microsoft posibilitatea de a adera la comunitatea standardelor deschise pentru a evita solutiile inchise", a declarat Michael Rhodin, managerul general al diviziei Workplace, Portal and Collaboration Products.

Cu ajutorul platformei Lotus Sametime 7.5, utilizatorii Microsoft au mai usor acces la un set complet de capabilitati de mesagerie instantanee si de conferentiere Web, fara a avea nevoie de servicii costisitoare de upgrade.

In cadrul aplicatiilor Microsoft de procesare de documente, foi de lucru sau de prezentari, clientii Lotus Sametime vor putea sa beneficieze de avantajele caracteristicilor Lotus Sametime 7.5, cum ar fi trimiterea instantanee a unui mesaj, initierea unei convorbiri, partajarea unei aplicatii sau lansarea unei conferinte Web.

In cadrul casutelor de intrari (inbox) ale aplicatiilor e-mail Microsoft, utilizatorii vor putea sa afle momentul in care alti utilizatori sunt disponibili online, sa programeze conferinte prin Internet in propriile lor calendare (calendars) din aplicatii si, printr-un singur click, sa aib acces la toate capabilitatile Lotus Sametime, inclusiv la servicii de conferentiere Web.

IBM preconizeaza ca platforma Lotus Sametime 7.5 va fi lansata in al treilea trimestru al anului 2006 si ca va fi compatibila cu dispozitivele mobile RIM Blackberry, Nokia si Windows Mobile incepand cu cel de-al patrulea trimestru al acestui an. Integrarea cu aplicatiile Microsoft SharePoint, Outlook 2000 si versiunile ulterioare si Office XP si versiunile ulterioare va avea loc la inceputul lui 2007


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Cum sa utilizezi mai bine tehnologia in folosul tau
Setari Cookie-uri