SAP AG, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii software din lume, va reduce intre 1.500 si 2.000 de posturi din totalul numarului de salariati, ca urmare a unui plan de reorganizare centrat pe segmentul de cloud computing.

Producatorul german de solutii software, pentru care lucreaza in prezent peste 67.000 de angajati, va desfiinta cel putin 1.500 de locuri de munca, potrivit unei surse citata de Reuters si data publicitatii de presa internationala.

SAP a precizat ca un anumit numar de posturi de executivi responsabili de sectorul cloud nu va mai fi necesar, intrucat pozitiile respective necesita un nou set de aptitudini, roluri si expertize tehnologice. Reducerea de personal va avea efect la nivelul activitatii din intreaga lume a SAP.

Chiar si asa, SAP are in plan ca in 2014 sa creeze alte 3.000 de locuri de munca in acest an, masura care face parte din planul de reorganizare al companiei germane pe piata de software.

Serviciul de cloud computing este una dintre cele mai populare metode de a taia costurile operationale prin inlaturarea personalului, in schimbul unei activitati derulata exclusiv online. In ciuda faptului ca SAP isi doreste sa devina o companie de cloud computing, principalul motor de business al companiei este legat de programele oferite prin licenta si serviciile de mentenanta, insa va ramane interesant de vazut pe viitor cum va schimba planul de reorganizare business-ul nemtilor.

Principalii concurenti ai SAP la nivel global sunt Microsoft si Oracle.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri