Functia de localizare cu care este prevazut iPhone prezinta riscuri de securitate, potrivit televiziunii de stat din China, acuzatie respinsa de Apple, care a dat asigurari clientilor ca aceasta functie nu poate fi folosita pentru identificarea activitatilor utilizatorilor, relateaza Bloomberg.

Functia iPhone poate colecta date care ar putea avea ca rezultat scurgerea de informatii de stat, potrivit postului public de televiziune care l-a citat pe Ma Ding, seful institutului pentru securitate online de la Universitatea de Securitate Publica din China, anunta Mediafax.

Apple a reactionat pe site-ul companiei din China ca "nu a lucrat niciodata cu vreo agentie guvernamentala, din nicio tara, pentru a crea vreo usa din spate la produsele sau serviciile companiei".

Functia de localizare este folosita la accelerarea aplicatiilor proiectate sa arate utilizatorilor iPhone unde se afla, precum si sa ii ajute in timpul sofatului, pentru a evita aglomeratia. Aceasta functie poate fi oprita, iar informatiile legate de locul unde se afla utilizatorul sunt stocate doar in telefon, protejat de parola acestuia, nefiind disponibile pentru alte persoane, a precizat compania americana.

Apple are in plan schimbari...
Citeste si: Apple are in plan schimbari majore in iPhone-urile anului 2019


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Ferrari, cel mai puternic brand din lume, iar Amazon, cel mai valoros