Intel Corp., cel mai mare producator de microprocesoare din lume, a anuntat miercuri ca a vandut o divizie specializata in tehnologie pentru sectorul de telefonie companiei canadiane Eicon Networks, parasind practic un sector de activitatea care odata parea promitator, informeaza Rompres.

Nici Intel si nici Eicon Networks nu au dorit sa dezvaluie termenii financiari ai tranzactiei, insa Intel a precizat ca acordul va afecta aproximativ 600 din angajatii sai, majoritatea dintre acestia urmand sa se alature personalului de la Eicon.

In ultima vreme, Intel a inceput sa vanda sau sa inchida o serie de activitati subperformante pentru a realiza economii anuale de un miliard de dolari si a-si pastra astfel avantajul pe piata semiconductorilor, in fata unei concurente din ce in ce mai intense din partea rivalului Advanced Micro Devices Inc. Intel a precizat ca vanzarea acestei divizii, care produce echipamente hardware si software pentru transmisia de voce si date prin intermediul retelelor, nu face parte din acest program dar ar putea-o ajuta sa-si atinga obiectivele referitoare la reducerea costurile.

Odinioara, Intel considera sectorul tehnologiei destinate telefoniei o piata promitatoare in anul1999 preluand Dialogic, companie specializata in telefonia prin computer, pentru 780 milioane dolari. in luna iunie a acestui an insa, Intel si-a vandut divizia producatoare de chipuri pentru industria comunicatiilor, unitate care producea si comercializa procesoare pentru telefoanele mobile de varf, catre Marvell Technology Group Ltd pentru 600 de milioane dolari.