Cheia reusitei in afacerile din domeniul IT o constituie dezvoltarea unor produse si servicii proprii, iar Clujul, pe care il urmaresc de 15 ani, are un potential foarte bun in aceasta directie, a spus Bror Salmelin, reprezentant al Comisiei Europene, in cadrul celei de-a treia editii a Cluj Innovation Days, evenimentul organizat de Cluj IT Cluster.

De altfel, dezvoltarea de produse si servicii proprii de catre companiile de IT reprezinta si principalul obiectiv asumat de Cluj IT Cluster pentru urmatorii doi ani: „In prezent, piata clujeana de IT este dominata de outsourcing, dar transferul tehnologic si dezvoltarea de produse si servicii proprii de catre companiile care activeaza in domeniul IT reprezinta solutia de crestere pe termen lung. Daca in prezent aproximativ 10% din veniturile membrilor clusterului sunt generate de produse si servicii proprii, obiectivul nostru este ca in urmatorii doi ani aceasta pondere sa creasca la 15%”, a declarat Alexandru Tulai, presedintele Cluj IT Cluster.

Pentru a-si atinge acest obiectiv, clusterul beneficiaza de experienta partenerilor germani din reteaua internationala a Fundatiei Steinbeis, care urmareste dezvoltarea economica prin facilitarea procesului de transfer tehnologic. „in Cluj sunt multe universitati care genereaza cunoastere si multe companii care au nevoie de aceasta cunoastere. Esential este sa pui la un loc nevoile companiilor si competentele locale: asa cum companiile cauta persoanele potrivite, este important ca si cercetatorii sa mearga spre companii”, a explicat Jonathan Loefller, directorul general al Steinbeis Europa Zentrum din Karlsruhe.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Bitdefender va asigura SECURITATEA CIBERNETICĂ pentru toate unitățile medicale
Setari Cookie-uri