Alcatel si Nortel au semnat un memorandum de intelegere, tranzactia urmand sa fie finalizata in ultimul trimestru al acestui an. Conform acordului convenit de cele doua parti, "o parte importanta " a angajatilor Nortel din sectorul UMTS vor fi transferati la Alcatel, iar firma franceza va castiga 14 noi clienti UMTS si isi va spori considerabil prezenta pe piete importante precum Coreea de Sud, Italia, Spania, Franta si Marea Britanie. Tehnologia UMTS permite trimiterea de mesaje e-mail, navigarea pe Internet si transmisiuni TV in direct pe telefonul mobil, informeaza Rompres.

Potrivit Alcatel, aceasta tranzactie ii va permita sa devina unul din cei mai mari furnizori mondiali de solutii radio Universal Mobile Telecommunications System (UMTS), echipamentele sale urmand sa fie utilizate de un sfert din operatorii care utilizeaza aceasta tehnologie. Acordul cu Nortel intervine intr-o perioada in care Alcatel incearca sa castige sprijinul actionarilor pentru aprobarea fuziunii cu grupul american Lucent.

Joi, Alcatel a anuntat ca a primit o comanda de 270 milioane euro din partea grupului australian de telecomunicatii Telstra pentru a infiinta retele Internet in cinci mari orase din Australia (Melbourne, Sydney, Brisbane, Perth si Adelaide).