Microsoft a cedat presiunii Comisiei Europene, privind titlul noii versiuni ale softului Windows XP, care va purta acum numele de Windows XP Home Edition N.

Aceasta este cea mai recenta armonizare a gigantului american cu legislatia Uniunii Europene, dupa amenda-record impusa de oficialii de pe Batranul Continent anul trecut.

Litera "N" provine de la "not with Media Player" (fara Media Player inclus)

Varianta initiala a titulaturii alese de Microsoft fusese Windows XP Reduced Media Edition, pe care oficialii UE au considerat-o inadecvata, putand aparea confuzii printre consumatori.

Anul trecut, Microsoft a fost amendat cu 497 de milioane de dolari si i s-a cerut sa vanda o varianta a popularului soft Windows XP, fara Media Player.

Noua versiune va fi comercializata in Europa in saptamanile care vin.

Media Player, inclus in Windows XP, descuraja consumatorii sa descarce programe similare de la concurenti, din cauza neajunsurilor tehnice menite sa protejeze monopolul Microsoft.

Concurentii directi sunt reprezentati de RealNetworks (RealPlayer) si Apple (Quicktime).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri