Samsung, cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, a anuntat ca opreste definitiv productia modelului Galaxy Note 7, din cauza unor noi probleme de calitate, a declarat o sursa apropiata dosarului, citata de New York Times si data publicitatii de News.ro.

Intr-o declaratie depusa la Bursa de la Seul marti seara, Samsung a anuntat ca a luat „decizia finala” de a opri productia. Acest lucru inseamna ca grupul nu va mai produce sau vinde modelul.

Gigantul a anuntat in mod oficial retragerea de la comercializare a smartphone-ului Galaxy Note 7 si suspendarea productiei pentru acelasi model controversat, dupa ce a doua varianta a prezentat acelasi risc de a lua foc in timpul incarcarii bateriei.

Compania le-a recomandat consumatorilor, care detin smartphone-urile originale sau a doua varianta, inlocuita, a modelului, sa le inchida imediat, sa le returneze si sa ceara rambursarea banilor sau schimbarea cu un alt model produs de gigantul sud-coreean.

De asemenea, autoritatile sud-coreene au precizat ca au descoperit un nou defect de productie in ceea ce priveste smarthphone-ul Samsung Galaxy Note 7. Comisia Statelor Unite pentru Siguranta Consumatorilor a anuntat ca va continua investigatia in ceea ce priveste cele cinci incidente, in care un smartphone al companiei sud-coreene a izbucnit in flacari sau s-a supraincalzit, desi gigantul tehnologic a anuntat retragerea imediata de pe piata a modelului.

Citeste si:
Samsung Galaxy S8, direct de la Londra: Primele impresii
Samsung Galaxy S8, direct de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Adrian Antohi, Depanero: Daca nu mai sunt scoli de meserii, facem noi