Daca tehnologiile biometrice ne pot facilita viata, nu este mai putin adevarat ca ele colecteaza date care intra in sfera mai larga a datelor personale si vin cu preocupari pentru securitatea individului. Afla ce parere au despre datele biometrice, din punct de vedere juridic, Monica Iancu, partener al casei de avocatura PeliFilip, si Marcu Florea, Associate in cadrul companiei.

In Romania, procesele legate de date biometrice nu sunt supuse unei reglementari amanuntite sau speciale, iar Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (”Autoritatea”), dar si instantele de judecata s-au aratat mai degraba conservatoare in analiza proportionalitatii utilizarii unor tehnologii biometrice. Cu toate acestea, realitatea ne arata ca in aceasta materie suntem pe o autostrada cu un singur sens, iar autoritatile cu putere de legiferare si de decizie trebuie sa gaseasca intotdeauna echilibrul intre avantajele tehnologiilor biometrice si riscurile pe care le presupun.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont