Centrul de dezvoltare software al grupului ING se apropie de 500 de angajati si isi seteaza un nou obiectiv, sa ajunga la 750 de specialisti IT pana in anul 2020. In acest context, ING Tech cauta un nou sediu pentru a se muta in urmatorii 3 ani.

Centrul de software al grupului ING si-a schimbat recent numele in ING Tech Romania si a raportat anul trecut afaceri in crestere cu 47% fata de 2016.

"Pornind de la 100 de angajati la finalul anului 2015, hub-ul a inregistrat o crestere sustinuta, atingand cu un an mai devreme obiectivul de a lucra cu 500 de experti IT. In linie cu strategia grupului ING de convergenta catre o singura platforma de digital banking, hub-ul de dezvoltare software a trecut de curand printr-un proces de schimbare a numelui comercial din ING Software Development Center in ING Tech Romania", se arata in comunicatul centrului de IT.

Aceasta schimbare face parte din procesul intern de redenumire a intregii divizii Ops&IT sub numele ING Tech. Noul nume reflecta procesul de tranzitie catre o singura platforma pentru specialistii IT din ING, un singur mod de lucru si o misiune comuna: imbunatatirea si uniformizarea experientei clientilor ING la nivel global.

Dezvoltarea semnificativa a ING Tech Romania se reflecta si in cresterea cifrei de afaceri cu 47%, de la 19 milioane de euro in anul 2016, la 28 de milioane de euro in anul 2017.

"ING Tech Romania s-a dezvoltat organic atat in ceea ce priveste numarul de angajati, cat si dimensiunea afacerii. Cu toate acestea, noi evaluam succesul nu doar prin intermediul cifrelor, ci si prin confirmarea faptului ca am reusit sa construim o companie cu o cultura IT autentica. Calitatea expertilor care aleg sa ni se alature, dar si dimensiunea proiectelor la care lucram ne arata ca suntem in directia buna. Pentru a sustine dezvoltarea companiei, suntem in proces de cautare a unui sediu nou pentru ING Tech Romania, un sediu care sa acomodeze numarul de angajati in continua crestere si sa reflecte identitatea hub-ului", a declarat Marian Ion (foto), CEO ING Tech Romania.

Echipa de Data Management a ING Tech Romania face parte din echipa globala de Wholesale Banking si dezvolta solutii pentru toate cele 40 de tari in care ING este prezent, inclusiv in tari din Asia si Australia, iar echipa de Core Banking se pregateste pentru preluarea in portofoliu a trei tari noi in care ING este prezent, avansand in construirea unei singure platforme digitale.

Ca urmare a cresterii accentuate a numarului de angajati, ING Tech Romania a inceput anul acesta si un proces de cautare a unui sediu nou, avand in plan sa se mute pana in 2020.

Sursa foto: Mircea Dragos Photography

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri