Compania Facebook a transmis, legat de problemele de accesare intampinate de utilizatori din diverse parti ale lumii, miercuri, ca nu a fost vorba despre un atac cibernetic. Cu toate acestea, nu au fost oferite prea multe detalii.

Miercuri, timp de mai multe ore, Facebook si Instagram nu au putut fi accesate din mai multe tari din Europa, numeroase state din America de Sud si din SUA.

„Stim ca unii oameni intampina dificultati in accesarea aplicatiilor Facebook. Lucram pentru rezolvarea problemei cat mai curand”, a fost primul mesaj publicat de Facebook pe Twitter, scrie Digi24.

Dupa o ora, compania a revenit: „Suntem concentrati pe rezolvarea problemei cat de curand, dar putem confirma ca problema nu este legata de un atac DDoS (tip de atac folosit de hackeri pentru a intrerupe activitatea unui site, n.r.)”.

Facebook are, lunar, peste 2 miliarde de utilizatori activi in intreaga lume. Instagram este parte a companiei lui Mark Zuckerberg, infiintata in 2004. Si aceasta platforma are mai mult de 2 miliarde de utilizatori activi in intreaga lume.

Citeste si:
Trump amenință să reglementeze sau să ”închidă” platforme precum...
Trump amenință să...

Cunoscutele retele de socializare s-au confruntat miercuri cu probleme de functionare, iar utilizatorii au apelat la alte platforme online, precum Twitter, pentru a-si exprima nemultumirile. Potrivit mesajelor, utilizatorii nu au putut publica sau distribui continuturi pe paginile lor.

Conform downdetector.com, care monitorizeaza functionarea site-urilor, problema a afectat zone extinse din Statele Unite si Europa, insa au fost semnalate probleme de conectare si in alte zone, precum America de Sud si Asia, noteaza USA Today.

Sursa foto: Shutterstock / Frederic Legrand - COMEO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Atac cibernetic asupra unei companii aeriene: 9 mil. de oameni au fost afectați
Setari Cookie-uri