Bill Gates, fondatorul gigantului de tehnologie Microsoft, ce este evaluat in acest moment la 1,05 trilioane de dolari, a vorbit despre ceea ce el considera ca fiind cea mai mare greseala pe care a facut-o in business.

Cu o avere estimata de Forbes la 102,9 miliarde de dolari, Bill Gates este de parere ca cea mai mare greseala pe care a facut-o de la fondarea Microsoft pana in prezent a fost aceea de a-i permite companiei Google sa creeze un sistem de operare precum Android.

"Un cumul de decizii neinspirate care au facut ca Microsoft sa nu fie in pozitia in care se afla Android acum, reprezinta cea mai mare greseala pe care am facut-o" precizeaza Bill Gates, conform businessinsider.com.

Gates descrie aceasta zona a sistemelor de operare pentru smartphone-uri ca fiind o industrie unde "castigatorul ia tot", precizand ca este loc doar de un singur jucator pe segmentul produselor non-Apple, zona pe care Android o controleaza si care valoreaza 400 de miliarde de dolari.

Miliardarul nu a reusit sa convinga cu telefoanele ce rulau prin intermediul sistemului de operare Windows, acestea neavand parte de popularitatea smartphone-urilor cu Android sau iOS. Principalul motiv ar fi fost reprezentat de administrarea gresita a aplicatiilor din marketplace.

Sursa foto: JStone / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri