Țara care le dă bătrânilor dispozitive de localizare pentru a lupta cu pandemia de COVID-19

Singapore a distribuit mii de dispozitive care oferă guvernului informații cu privire la locațiile în care persoana ce le deține a călătorit și oamenii cu care a interacționat.

Scopul micului dispozitiv bluetooth este acela de a ajuta persoanele care nu se pricep să folosească smartphone-urile pentru a furniza informațiile respective prin intermediul unor aplicații.

Prin intermediul datelor furnizate de acest dispozitiv, cât și de smartphone-urile ce au aplicații dedicate special acestui proces, autoritățile pot desfășura anchete epidemiologice mult mai ușor în momentul în care un cetățean este descoperit pozitiv în urma testelor COVID-19, precizează BBC.com.

Îngrijorările privind protecția datelor personale există și în cazul acestui dispozitiv, însă autoritățile precizează că gradul de securitate este unul ridicat și că ajută persoanele vulnerabile să se simtă în siguranță în momentul în care ies din casă.

Pentru început, dispozitivul este oferit persoanelor în vârstă pentru a avea un traseu clar al plimbărilor pe care aceștia le fac.

Citeste si:
Coronavirus | Poliția demarează controale în trenuri
Coronavirus | Poliția...

Sursa foto: imtmphoto / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri