Orange Romania a afisat venituri de 283,3 milioane de euro, dupa primele trei luni ale anului, in crestere cu 29,1%, fata de primul trimestru din 2006, datorita majorarii numarului de clienti broadband, a anuntat operatorul de telefonie mobila.

“Rezultatele financiare inregistrate de Orange Romania reafirma dezvoltarea sustinuta a companiei. Suntem foarte multumiti de accelerarea ritmului de crestere a numarului de clienti cu abonament si de evolutia semnificativa a traficului in retea fata de trimestrele anterioare", a declarat in comunicat CEO Orange Romania, Richard Moat. El a reafirmat intentia companiei de a lansa si alte oferte pentru toate categoriile de clienti si de a continua dezvoltarea broadband.

Numarul clientilor Orange Romania a ajuns, la sfarsitul primului trimestru, la 8,26 milioane, in crestere cu 16,4% fata de primele trei luni din 2006. Orange si-a marit portofoliul cu peste 220.000 de clienti, in primele trei luni ale anului, dupa ce la finalul lui 2006 atinsese pragul de opt milioane clienti.

Orange si-a marit portofoliul cu peste 220.000 de clienti, in primele trei luni ale anului, dupa ce la finalul lui 2006 atinsese pragul de opt milioane clienti. Orange Romania a incheiat anul 2006 cu venituri de 1,083 miliarde de euro, cu 25,6% mai mult decat in anul precedent.

Proprietarul Orange a precizat ca majorarea numarului de clienti a fost mai accentuata in Egipt (53,2%), Romania (16,4%) si Senegal (97,4).

France Telecom a anuntat venituri consolidate de 12,844 miliarde de euro, in crestere cu 1,8% fata de primul trimestru al anului precendent, atat pe baza comparativa cat si istorica. in acelasi timp, marja bruta de profit a grupului a crescut cu 2% fata de aceeasi perioada a anului 2006, iar pe baza comparativa cresterea a fost de 0,1%. France Telecom a obtinut, in primul trimestru, castiguri inainte de impozitare (EBITDA) de 4,657 miliarde euro (6,35 miliarde dolari), peste estimarile celor 11 analisti Reuters care preconizau 4,594 miliarde euro."Rezultatele reflecta performanta operationala a France Telecom si strategia solida a grupului intr-un domeniu atat de dinamic", se arata in comunicat.

Operatorii mobili ai grupului au generat cresteri importante in special in tarile emergente. Lansarea Orange Moldova care a avut loc in urma cu doar o zi, dar si recenta achizitie a trei licente noi in Africa demonstreaza hotararea grupului de a se extinde pe aceste piete. Proprietarul Orange a precizat ca majorarea numarului de clienti a fost mai accentuata in Egipt (53,2%), Romania (16,4%) si Senegal (97,4).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Sefa Orange, despre paradoxul Romaniei, orase inteligente si strategii