Calitatea aerului în București nu e tocmai un motiv de mândrie. Poate mai ai și animale blănoase în casă, multe colțuri care strâng praf și prieteni care fumează. Cum ar fi acum să ai și alergii? Dacă ești ca mine, probabil te-ai gândit la un moment dat la un purificator de aer. Am testat Xiaomi Smart Air Purifier 4 – și poți să vezi mai jos cât de eficient e.

Dacă ți se pare că un purificator e un accesoriu inutil în ziua de azi, probabil că ai plâmâni de fier sau foarte multe pastile pentru alergii în casă. Nu îți schimbă viața, dar sigur îți aduce o gură de aer proaspăt. Iar dacă e smart, poți să alegi cât de curat să fie aerul de la tine în casă, fiindcă poate nu vrei să te șocheze contrastul cu poluarea de afară.

Prima impresie despre Smart Air Purifier 4 de la Xiaomi este că e mare și solid și, din păcate, nu are un mâner, așa că nu e extrem de comod de transportat. Designul e destul de minimalist și se asortează cu orice, în cazul meu, tablouri și pisici. Nu l-aș pune totuși în dormitor – este relativ zgomotos dacă uiți să îl pui pe modul nocturn.

Citește și: Traficul din București produce 80% din poluarea din aer. ”Dacă luăm mașina zi de zi, trebuie să conștientizăm că nu putem avea un aer curat”

Pe de altă parte, zgomotul este perfect justificat de rezultate. Purifică foarte rapid aerul chiar și într-o cameră mare (circa 40 metri pătrați), în care se fumează și sunt pisici și alte animale blănoase. Mirosurile dispar foarte ușor – mai ales cel de țigară. La putere maximă, chiar vezi cum curăță praful și fumul din cameră. Teoretic, și mirosul de mâncare – dacă ar găti cineva în casă.

Conform descrierii tehnice, reține și polenul, și particulele în suspensie, chiar și microplasticele foarte mici. Dacă nu ești convins că ai așa ceva în casă, display-ul îți afișează nivelul de poluare cu particule și o să te convingi.

Dacă îți instalezi aplicația Mi Home, vei avea și alte funcționalități. De pildă, poți seta diverse condiții, cum ar fi să crească puterea dacă poluarea trece de un anumit nivel – sau să vezi cât o mai duce filtrul. Dacă ai și un robot aspirator, poți programa purificatorul să pornească atunci când începe curățenia, ca să scapi de praful din aer.

Alt avantaj - este ușor de curățat, nu consumă prea mult curent. Foarte important de menționat, nu deranjează deloc pisicile sau porcușorul de Guineea. Și un dezavantaj: din cauză că senzorul de particule e pe spatele aparatului, ca să funcționeze la parametri optimi, nu trebuie lipit de perete

În concluzie: un aparat mult mai util decât pare la prima vedere și neașteptat de inteligent.

Specificații Xiaomi Smart Air Purifier 4:

Dimensiuni: 550*250*250mm

Greutate: 5,6 kg

Nivel zgomot: 64 dB, mod nocturn: 32.1 dB

Flux de aer: 400 m³/h

Putere maximă: 30 W

Recomandat pentru încăperi până la 45 m²

Sursa foto: wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Radu Pircă
Radu Pircă a lucrat în presa scrisă, online, TV și radio la ProTV, Cotidianul, stirileprotv.ro, ProFM, Jurnalul și Cultura, printre altele. A ținut seminarii de istoria gândirii politice și istorie politică și a publicat articole de istorie în România și Franța. Este absolvent de Științe Politice, în cadrul SNSPA.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri