Numarul utilizatorilor de mobil este superior celui care folosesc PC-ul, ceea ce justifica alegerea Google de a face accesibil calendarul sau pe mobil, a anuntat pe blog-ul sau inginerul software Devesh Parekh din cadrul echipei Google.

Utilizatorii care se vor loga pe Google Calendar doar accesand calendar.google.com vor putea vizualiza data, ora, locatia si descrierea evenimentelor respective, formatate pentru o vizualizare excelenta pentru ecranul unui telefon mobil.

In plus, serviciul Google mai cuprinde si un link spre Google Maps, pentru a gasi indicatii cu privire la alte evenimente, dar si optiunea de a adauga noi evenimente. Potrivit specialistilor, ceea ce ar fi fost util dar lipseste, este optiunea de a schimba sau sterge evenimentele deja existente in calendar.

Citeste si:

In America, serviciul Google Calendar ofera si posibilitatea ca utilizatorii sa primeasca SMS pe mobil pentru a li se reaminti inca o data de evenimentele scrise in calendar.

Noul serviciu Google poate fi eficient pentru toti cei care prefera calendarul Google, dar se dovedeste a fi stangaci si restrictiv pentru posesorii mobilelor smart care isi pot sincroniza datele din calendarele Outlook sau Lotus Notes cu informatiile de pe PC-uri. O alta problema este reprezentata de costurile secundare ale acestui serviciu. Chiar daca serviciul este gratuit, utilizatorii trebuie sa fie conectati la Internet pentru a folosi calendarul, taxa de conectare depinzand de tariful fiecarei retea in parte.