Grupul Apple Inc. a anuntat ca va pune la dispozitia programatorilor codul sursa al telefonului mobil iPhone, care va fi lansat pe piata la data de 29 iunie, pentru ca acestia sa poata pregati aplicatii compatibile care sa fie gata la data lansarii, relateaza NewsIn.

Directorul executiv al Apple, Steve Jobs, a mai anuntat ca grupul pe care il conduce va mai lansa o versiune compatibila Windows a browserului propriu Safari, rezervat pana in acest moment computerelor Macintosh, produse de Apple, si care va fi instalat si pe telefonul iPhone.

Safari doreste a fi un concurent al liderului de piata, Internet Explorer produs de Microsoft, precum si al browserului Firefox al Mozilla, aceste doua browsere avand impreuna o cota de piata de 95%.

Jobs a facut acest anunt in deschiderea conferintei mondiale a programatorilor Apple, care are loc, incepand de luni, la San Francisco.

Directorul executiv al Apple, Steve Jobs, a dezvaluit acest model de telefon mobil in luna ianuarie, dupa mai multe luni de speculatii legate de posibilitatea ca grupul Apple ar dezvolta un telefon mobil.

Modelul iPhone va costa intre 500 si 600 de dolari depinzand de cantitatea de memorie inclusa si va fi comercializat prin magazinele online sau normale ale Apple si ale partenerului AT&T Inc., care este distribuitor exclusiv al acestui nou produs.

Telefonul iPhone este si player muzical, cu o functionalitate identica cu faimosul iPod, aparat foto si calculator de buzunar, beneficiind de posibilitati de navigare pe internet.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si