Pentru a fi pusă la punct cu cele mai noi tendințe în tehnologie, respectiv avansul extraordinar pe care l-a căpătat inteligența artificială, Microsoft a făcut o schimbare la tastatura clasică, așa cum este ea cunoscută încă din anii 1990.

Concret, compania a adăugat un buton care activează software-ul de inteligență artificială Copilot, dezvoltat de Microsoft, pe computerele care rulează sistemul de operare Windows, transmite Euronews.

"Acest lucru nu doar că va simplifica experiența de folosire a computerelor, ci o va amplifica totodată, făcând din 2024 anul PC-urilor AI", a explicat Yusuf Mehdi, din partea companiei, conform aceleiași surse.

Deși majoritatea oamenilor se conectează la internet, respectiv la aplicații pe bază de inteligență artificială, prin intermediul telefoanelor, prin această mișcare compania dă tonul, atât practic cât și simbolic, în ceea ce se așteaptă a fi un an extrem de competitiv pentru marii jucători în domeniu în ce privește inteligența artificială.

Acest nou buton, așa-numitul "buton AI", va fi marcat cu logo-ul Copilot și va fi plasat lângă tasta space. Pe alte computere însă, va înlocui tasta Ctrl, conform aceleiași surse.

Practic, prin urmare, aceasta este prim mare schimbare făcută design-ului extrem de popular al tastaturilor așa-numit clasice din anii '90, când Microsoft a introdus tasta specială Windows.

Euronews mai spune faptul că majoritatea (82%) computerelor folosesc sistemul de operare Windows, în comparație cu un procent de 9% care folosesc sistemul de operare Apple, în vreme ce restul rulează alte sisteme de operare.

Sursa foto: Shutterstock / arosoft

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri