Gigantul american Meta a anunţat că va identifica "în lunile următoare" orice imagine generată de inteligenţa artificială (AI) care va fi publicată pe reţelele sale de socializare, o măsură deja pusă în aplicare cu propriul instrument de generare de imagini, scrie Agerpres care citează AFP.

"În următoarele luni, vom eticheta imaginile pe care utilizatorii le postează pe Facebook, Instagram şi Threads atunci când vom putea detecta indicatori conformi normelor din industrie indicând că acestea sunt generate de inteligenţa artificială", a anunţat Nick Clegg, responsabil cu afaceri internaţionale în cadrul Meta, într-o postare pe blog.

Dacă Meta a implementat deja aceste etichete pe imaginile create folosind instrumentul său Meta AI de la lansarea sa în decembrie, "dorim să putem face acest lucru şi cu conţinuturi create cu instrumente de la alte companii", precum Google, OpenAI, Microsoft, Adobe , Midjourney sau chiar Shutterstock, a adăugat el.

"Consolidăm această capacitate acum şi, în lunile următoare, vom începe să aplicăm etichete în toate limbile acceptate de fiecare aplicaţie", a subliniat în continuare sursa citată.

Anunţul survine în momentul în care creşterea AI generativă ridică temeri că oamenii ar putea folosi aceste instrumente pentru a crea haos politic prin dezinformare în perioada premergătoare mai multor alegeri majore care vor avea loc anul acesta în diferite ţări în care trăieşte aproape jumătate din populaţia lumii.

Dacă Nick Clegg admite că această etichetare la scară largă, în special prin markere invizibile, "nu va elimina complet" riscul de a produce imagini false ("deepfakes"), "aceasta ar minimiza cu siguranţă" proliferarea acesteia "în limitele a ceea ce tehnologia permite în prezent".

"Nu este perfectă, tehnologia nu este încă acolo, dar este cea mai avansată încercare a oricărei platforme de până acum de a oferi o transparenţă semnificativă pentru miliarde de oameni din întreaga lume', a insistat Nick Clegg.

"Sper cu adevărat că făcând acest lucru şi luând conducerea, vom încuraja restul industriei să lucreze împreună şi să încercăm să dezvoltăm normele (tehnice) comune de care avem nevoie", a continuat directorul Meta, care se declară pregătit să "împărtăşească" tehnologia sa deschisă "cât mai larg posibil".

Compania californiană OpenAI, creatoare a ChatGPT, a anunţat la mijlocul lunii ianuarie lansarea unor instrumente de combatere a dezinformării, afirmându-şi dorinţa de a nu permite utilizarea instrumentelor sale tehnologice, între care ChatGPT şi generatorul de imagini DALL-E 3, în scopuri politice.

Sursa foto: Facebook (Meta)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri